Σαββίδης, από τον Κόκκινο Στρατό στον Πούτιν και τις μπίζνες

Σαββίδης, από τον Κόκκινο Στρατό στον Πούτιν και τις μπίζνες

  • Σαββίδης, από τον Κόκκινο Στρατό στον Πούτιν και τις μπίζνες

Το προφίλ του Ιβάν Σαββίδη σκιαγραφεί η κορυφαία αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας «Μarca», με αφορμή τις εικόνες του πιστολέρο προέδρου του ΠΑΟΚ να εισβάλει στην Τούμπα.
 
«Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ένοπλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης;» είναι ο τίτλος της.
 
Ο Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδης, γράφει η εφημερίδα, έχει διπλή ιθαγένεια: ρωσική και ελληνική. Γεννήθηκε το 1959 στο Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας. Προτού αναλάβει τον ΠΑΟΚ, το 2012, ήταν πρόεδρος των ομάδων Rostov, SKA Rostov και Viktor Ponedelnik. Υπήρξε πολιτικός, επιχειρηματίας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας. Μέλος της Δούμα, με στενότατους δεσμούς με τον πρόεδρο Πούτιν. Παντρεμένος με δύο παιδιά, είναι ο ισχυρότερος άνδρας της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στον σοβιετικό στρατό και εργάστηκε σε καπνοβιομηχανία. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και στη συνέχεια έγινε διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak».
 
Η ισπανική εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ: αγροτικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες κρέατος, ξενοδοχεία, ΜΜΕ, ΟΛΘ, αλλά και στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που διατηρεί.
 
Τέλος, αναφέρεται στο γεγονός ότι στηρίζει οικονομικά τις ρωσικές ομοσπονδίες Σκακιού και Μπιλιάρδου.


Πηγή


Ετικέτες: Ιβάν Σαββίδης, ΠΑΟΚ, Θεσσαλονίκη