ΣΕΚ Ξάνθης: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία

ΣΕΚ Ξάνθης: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία

  • ΣΕΚ Ξάνθης: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία

Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) Ξάνθης
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί για ψήφιση τις επόμενες μέρες το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» το οποίο επιδιώκει να απαγορεύσει το δικαίωμα στη διαδήλωση που κατακτήθηκε με αγώνες.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είδε το δυνάμωμα των εργατικών αντιστάσεων να ξεδιπλώνεται ακόμη και μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Με τους Υγειονομικούς να ανοίγουν τον δρόμο για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, και μαζί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως που διαλύει την Δημόσια Παιδεία. Είδε τις κινητοποιήσεις του Επισιτισμού, των Καλλιτεχνών, της ΛΑΡΚΟ. Τα τεράστια συλλαλητήρια ενάντια στον Ρατσισμό, τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ και ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
 
Ο Μητσοτάκης και η άρχουσα τάξη καταλαβαίνουν ότι έχουν μπροστά τους, την μαζική αντίσταση της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε όλες τις αντιδραστικές τους επιθέσεις και απέναντι σε αυτόν τον φόβο έχουν την αυταπάτη ότι θα τους προστατεύσει το νομοσχέδιο που κατεβάζουν.
 
Δεν θα τους περάσει.
 
Όπως δεν έχουν καταφέρει με όλους τους νόμους που ψήφισαν ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, να σταματήσουν τις εργατικές απεργίες και διεκδικήσεις, όπως δεν έχουν καταφέρει με τους νόμους για την αφισοκόλληση να σταματήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, έτσι και τώρα θα πάρουν την απάντηση από το μαζικό κίνημα.
 
Απαντάμε μαζικά στο νομοσχέδιο του Μητσοτάκη με την απαίτηση τα Συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί.
 
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να τσακίσουμε και στην πράξη τις αντιδραστικές αυτές επιλογές.


Ετικέτες: ΣΕΚ Ξάνθης, Ξάνθη, Θράκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, Διαδηλώσεις