Οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων

Οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων

  • Οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων

Στο πλευρό των προσφύγων και ενάντια στις εθνικιστικές-ρατσιστικές φωνές τάσσονται με ανακοινώσεις τους οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
 
«ΜΠΟΧΑ-ΑΗΔΙΑ-ΞΕΦΤΙΛΑ-ΕΜΕΤΟΣ» είναι το σχόλιο αντιφασιστών οπαδών του Ολυμπιακού για την πρωτοβουλία του Β. Μαρινάκη να στείλει στα σύνορα… 3 νταλίκες με τρόφιμα «για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».
 
Στο εθνικιστικό κρεσέντο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οπαδοί του Θρύλου απαντούν με σκληρή γλώσσα:
 
«Είστε ο,τι πιο ντροπιαστικό, για την ιστορία και τις αξίες που πρέσβευε ο σύλλογος, έχει γνωρίσει ποτέ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Το καμάρι των λαϊκών φτωχογειτονιών του Πειραιά που μόλις είχαν εγκατασταθεί οι χιλιάδες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και η βάση της εργατικής τάξης. Νίκος Γόδας, Διονύσης Γεωργάτος, Ανδρέας Μουράτης και άλλοι πολλοί ΕΛΑΣιτες αντιστασιακοί που φόρεσαν την ερυθρόλευκη, φιλικό με μεικτή Μακρονήσου το ’49, η στοχοποιημένη ομάδα της χούντας, του μεγάλου Μπουκοβι που λατρεύτηκε σαν θεός και άλλα πολλά…. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Εμείς ως οπαδοί αυτού του Ολυμπιακού που περιγράψαμε από πάνω και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορίας και των αξιων του ενδοξότερου συλλόγου της Ελλάδας, ως αντιφασίστες και πάνω από όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα είμαστε πάντα με τους φτωχούς, τους κυνηγημένους, τους καταπιεσμένους και τους “περιθωριακούς” αυτής της υποκριτικής, βάρβαρης και σάπιας κοινωνίας ΣΑΣ!»
 
Φωνή ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία υψώνουν και οπαδοί του ΠΑΟΚ με ανάρτηση τους στο Facebook.
 
Στην σελίδα «Αντιφασίστες οπαδοί/φίλαθλοι ΠΑΟΚ – Antifa Fans of PAOK», αναφέρουν:
 
«Αν κάτι διέπει αυτό το σωματείο που υποστηρίζουμε είναι η παναθρώπινη αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ανέκαθεν αρωγός όλων των δυνάμεων μας ήταν η συνεισφορά στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας και καταβολών. Σε αυτό τον σάπιο κόσμο της αστικής νομενκλατούρας τασσόμαστε υπέρ των μεταναστών-προσφύγων όπως άλλωστε μετανάστες και πρόσφυγες ήταν και οι ίδιοι οι παππούδες μας. Απόψεις που κυκλοφορούν στα πέριξ και εντός της ΠΑΟΚτσήδικης κοινωνίας, ενάντια σε ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους έχουν στοιβαχτεί στα σύνορα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μας βρίσκουν απέναντι τους. Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ».
 
Στο ίδιο μήκος κύμματος και οπαδοί της ΑΕΚ (Αντιφασίστες Οπαδοί/ φίλαθλοι της ΑΕΚ) οι οποίοι στέκονται με αλληλεγγύη στο δράμα των προσφύγων:
 
«Δεν ήταν επιλογή τους να πάρουν τα παιδιά τους στο χέρι και να τρέχουν να σωθούν, είχαν σπίτια, περιουσίες, μέλλον, έναν τόπο γεμάτο πλούτο….. Τους τον πήραν… Τους τα πήραν όλα… Άφησαν μόνο χαλάσματα και πτώματα. Τώρα τους λένε να γυρίσουν πίσω. Αλλά πού …???!!!!! Τα συμφέροντα των λίγων, έκαναν τους πολλούς να χάσουν την ανθρωπιά τους. Μην γίνεστε συνένοχοι»
 
Σημειώνεται ότι τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και ο όμιλος Γιαννακόπουλου (ΚΑΕ Παναθηναϊκός), παραβιάζοντας το περίφημο «No Politica», αποφάσισαν την αποστολή αναλώσιμων στους άντρες των σωμάτων ασφαλείας στον Έβρο, αναπαράγοντας το εθνικιστικό αφήγημα των τελευταίων ημερών περί «δύσκολων ωρών που περνάει η πατρίδα» και «ασφάλειας των συνόρων».Ατέχνως


Ετικέτες: Ελλάδα, Ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Αντιφασισμός, Πρόσφυγες