ΜΕΤΑ: Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλίστριας από τη διοίκηση του ΕΚ Κομοτηνής

ΜΕΤΑ: Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλίστριας από τη διοίκηση του ΕΚ Κομοτηνής

  • ΜΕΤΑ: Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλίστριας από τη διοίκηση του ΕΚ Κομοτηνής

Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλίστριας Ρ. Πατσατζή απ’ τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής).
 
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την -πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά- παράνομη και καταχρηστική απόλυση της επί 18 χρόνια εργαζομένης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Ρυίας Πατσατζή, από τη διοίκηση του ΕΚΚ, που ενοχλήθηκε από την κριτική που άσκησε εναντίον της. Να σημειωθεί πως η απολυμένη είναι ταυτόχρονα και συνδικαλίστρια, αφού είναι μέλος της διοίκησης του ΕΚΚ και πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού Σωματείου.
 
Ο πρόεδρος του ΕΚΚ, προκειμένου να αποφύγει την απόλυση, μιας έχει υποβάλει μήνυση εναντίον της Ρ. Πατσατζή για συκοφαντική δυσφήμηση, καταστρατηγώντας το Καταστατικό του ΕΚΚ, το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, προχώρησε στη συγκρότηση «πειθαρχικής επιτροπής», τοποθέτησε άτομα της παράταξής του και μόνο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η απόλυση της εργαζομένης… κατά παραγγελία.
 
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις πρακτικές της διοίκησης του ΕΚΚ, που μόνον καλό δεν κάνουν στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, που δέχεται στα μνημονιακά χρόνια αλλεπάλληλα πλήγματα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αδράνεια της ηγεσίας του, το οποίο έχει ταχθεί με το μέρος του ταξικού αντιπάλου. Αποτελεί, μάλιστα, ένα κάκιστο παράδειγμα… μίμησης από την εκάστοτε εργοδοσία, που εκμεταλλευόμενη το μνημονιακό «οπλοστάσιο» έχει σπείρει τον εργασιακό μεσαίωνα στους εργασιακούς χώρους.
 
Καλεί τη διοίκηση του ΕΚΚ να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για την απόλυση της Ρ. Πατσατζή και να σταματήσει να βοηθά με τη στάση της και τις πρακτικές της όλους εκείνους που θέλουν να αποδομήσουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να ισοπεδωθεί κάθε αντίσταση, κάθε αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε εκείνους που τις εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια.”


Ετικέτες: Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, Ρυία Πατσατζή, Παντελής Μαγγαλιός