Σχόλιο του ΜΕΤΑ για τον ελιγμό Γεροβασίλη, όσον αφορά στην «αναστολή» της «αξιολόγησης»

Σχόλιο του ΜΕΤΑ για τον ελιγμό Γεροβασίλη, όσον αφορά στην «αναστολή» της «αξιολόγησης»

  • Σχόλιο του ΜΕΤΑ για τον ελιγμό Γεροβασίλη, όσον αφορά στην «αναστολή» της «αξιολόγησης»

Ο κυβερνητικός ελιγμός δεν πρέπει να περάσει
 
Μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων στη μνημονιακή «αξιολόγηση» των δημοσίων υπηρεσιών και των εργαζομένων σ’ αυτές, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεροβασίλη επιχειρεί με έναν ελιγμό να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να εγκλωβίσει το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να αποδεχτεί τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών.
 
Συγκεκριμένα μετά την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση» και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείο Ιωαννίνων που «κατέρριψε» την τροπολογία Γεροβασίλη προχωρά στην προσωρινή αναστολή της «αξιολόγησης» μέχρι τις αρχές Απριλίου.
 
Δυστυχώς, ο ελιγμός αυτός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνεται με τις «πλάτες» της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, που το τελευταίο χρονικό διάστημα διολισθαίνει και πλησιάζει τις κυβερνητικές θέσεις, παρά την αντίθεση ενός μεγάλου μέρους ομοσπονδιών και εκατοντάδων σωματείων που δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς.
 
Αυτή την ώρα, ο αγώνας απέναντι στην αντιδραστική μνημονιακή «αξιολόγηση» όχι μόνο δεν πρέπει να ανασταλεί, αντίθετα, τα πρωτοβάθμια σωματεία οι ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ πρέπει να εντείνουν την προσπάθεια για την αποκάλυψη των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και την επιτυχία της απεργίας αποχής από την μνημονιακή «αξιολόγηση».


Ετικέτες: ΜΕΤΑ, Αξιολόγηση, Όλγα Γεροβασίλη