Ανταρσία στην ΑΜΘ: «Πόλεμος είναι η συνέχιση (αυτής) της πολιτικής με άλλα μέσα»

Ανταρσία στην ΑΜΘ: «Πόλεμος είναι η συνέχιση (αυτής) της πολιτικής με άλλα μέσα»

  • Ανταρσία στην ΑΜΘ: «Πόλεμος είναι η συνέχιση (αυτής) της πολιτικής με άλλα μέσα»

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Σε πλήρη σύμπνοια η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ατόφια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: υποταγή στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό – εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η πρόσδεση της Ελλάδας ως “ο πιο καλός στρατιώτης” του ΝΑΤΟ επιταχύνεται με ιδιαίτερη ζέση από την ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων και με την αξιοποίηση τμήματος του λιμανιού Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την εμπορική και πολεμική τους μηχανή.

Η τοπική κοινωνία βομβαρδίζεται από την προπαγάνδα για τα οφέλη αυτού του σχεδιασμού αλλά μένει στο σκοτάδι τι θα επιφέρει η συμφωνία Ελλάδας–ΗΠΑ σχετικά με την αξιοποίηση του λιμανιού και τι σημαίνει «αμυντική συμφωνία» για το «εθνικό συμφέρον» δηλαδή το συμφέρον των ΗΠΑ.

Εδώ και μήνες με τις συνεχείς επισκέψεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και την χρηματοδότηση με 2,3 εκατ. ευρώ για εργασίες βελτίωσης στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού (ανέλκυση βυθοκόρου, βελτίωση δυνατότητας ελλιμενισμού για εμπορική και στρατιωτική χρήση κτλ), ουσιαστικά και πρακτικά σηματοδοτείται η εγκατάσταση μιας ακόμη βάσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Μιλάμε δηλαδή για απροκάλυπτη στρατικοποίηση ενός τμήματος του λιμανιού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ιδιαίτερη επίσης θέρμη άρχισε κι αυτός να περιγράφει την κοινωνική «κανονικότητα» που έρχεται και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Μιλάει για «κοινά συμφέροντα», για «επένδυση σε υποδομές των αμερικάνικων Ένοπλων Δυνάμεων στην περιοχή και συνταύτιση εθνικού και αμερικανικού συμφέροντος», για «ενδεχόμενο απειλής που θα μας βρίσκει σύμμαχους με τις ΗΠΑ», «για στρατηγική συμμαχία και αξιοποίηση μεγάλων στρατιωτικών εξοπλισμών»...

Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας τις επόμενες μέρες έρχεται για να ολοκληρώσει την μετατροπή της σε μια απέραντη στρατιωτική βάση σε μια περίοδο όξυνσης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα.

Δεν πρόκειται φυσικά για «ειρηνευτικές αποστολές» αλλά για άμεσο ενδεχόμενα πολεμικής απειλής καθώς οι ανταγωνισμοί δεν καθησυχάζουν με την εγκατάσταση πολεμικής παρουσίας. Ούτε επίσης αποτελεί εγγύηση ειρήνης, η επέκταση της συμφωνίας για την βάση της Σούδας η οποία συνδέεται άμεσα με την στρατικοποίηση του τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και των μεγάλων ανταγωνισμών που διενεργούνται στην ΝΑ Μεσόγειο μεταξύ των ισχυρών πολεμικών – εμπορικών αξόνων, άλλοτε για αξιοποίηση υδρογονανθράκων και άλλων μορφών ενέργειας και άλλοτε για στρατιωτικό έλεγχο περιοχών.

Είμαστε τμήμα μια τρομερής ανταγωνιστικής και ανήσυχης πραγματικότητας. Η Ρώσικη Ομοσπονδία πριν λίγες μέρες όρισε καθήκοντα επίτιμα προξένου με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ο ανταγωνισμός λοιπόν οξύνεται πολλαπλά και οφείλονται απαντήσεις στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και όλης της περιφέρειας.

Όλα αυτά συνιστούν αιτίες και εστίες πολέμου. Συνιστούν επίσης εστία ανησυχίας και κανιβαλισμού της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής περιοχής μας που τον πρώτο λόγο θα έχει ο εθνικισμός, η κινδυνολογία για τη μειονότητα, η ρατσιστική ρητορεία από παρακρατικά κέντρα που καμιά σχέση δεν έχουν με τους λαούς της περιοχής που βιώνουν την φτώχεια και την οικονομική βία από κοινού. Την ίδια στιγμή που η Σαμοθράκη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με αποκλεισμό, την ίδια στιγμή που καθημερινά προσφυγές-θύματα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών βρίσκουν τον θάνατο στα νερά του Αιγαίου και στις καταδιώξεις των λαθρεμπόρων, τι όφελος θα έχει η τοπική κοινωνία από την στρατικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την εμπλοκή σε νέους πολέμους;

Τον Πομπέο συνοδεύουν και εμπορικοί ακόλουθοι που επιβλέπουν την πώληση ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Σύρο, την παραχώρηση κοιτασμάτων στην ExxonMobil, αλλά και την αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ αξίας πολλών δις –τη στιγμή που ο λαός μας ζει στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται και η επιβολή δημιουργίας «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους. Ποια περιοχή της Ελλάδας έχει άραγε όλα τα «προσόντα» για δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης; Οι απαντήσεις δυστυχώς είναι απλές και αμείλικτες και για τους τοπικούς «άρχοντες» που πανηγυρίζουν για την εκχώρηση του λιμανιού.

Εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι τους και απέναντι στους εμπόρους του πολέμου. Θα είμαστε με τους εργαζόμενους της περιφέρειας που θα κληθούν είτε να δουλέψουν στα σκλαβοπάζαρα των Ειδικών Ζωνών, είτε να γίνουν αργότερα κρέας στα κανόνια τους. Θα είμαστε με τους πρόσφυγες των πολέμων και της ακραίας φτώχειας.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ 'ΣΥΜΜΑΧΟ'.

 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!


Ετικέτες: Ανταρσία στην ΑΜΘ, Περιφέρεια ΑΜΘ, ΝΑΤΟ, Βάσεις ΝΑΤΟ, Αλεξανδρούπολη, Έβρος, Θεόδωρος Περεντίδης