Πανθρακικό συντονιστικό για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Πανθρακικό συντονιστικό για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

  • Πανθρακικό συντονιστικό για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 5μμ, στην Κομοτηνή
 
Οι φετινές περιφερειακές εκλογές διεξάγονται ενώ διανύουμε ήδη μια δεκαετία μέσα στην κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού. Είναι πλέον σίγουρο πως η προοπτική για την εργατική τάξη οποιαδήποτε κι αν είναι η συνθήκη, με μνημόνια ή χωρίς, δύσκολα φαντάζει φωτεινή. Εν αντιθέσει τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση για το κράτος και τα εκάστοτε αφεντικά που υποβάλουν την εργατική τάξη σε ακραίες θυσίες για να διασφαλιστεί ο ομαλός τρόπος λειτουργίας του συστήματος που περιφρουρούν.
 
Η κρίση λοιπόν δεν ήταν ένα διάλειμμα σε μια «τέλεια» πραγματικότητα αλλά μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σαθρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.
 
Θα μπορούσε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση η ο λαϊκός παράγοντας όντως να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν; 
 
Φυσικά και μπορεί, με συνελεύσεις που θα οργανώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους, τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία της περιοχής. Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ανένταχτες φωνές πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτές τις συνελεύσεις και όλες οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να μπαίνουν στην κρίση του λαού, που βιώνουν την καταπίεση αλλά και μπορούν να πάρουν ενεργά την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τις συνθήκες στην περιοχή.
 
Καλούμε λοιπόν το Σάββατο 2/3 στις 5 μ.μ στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής σε πανθρακικό συντονιστικό για τη συγκρότηση αριστερού αντικαπιταλιστικού μετώπου για την δημιουργία περιφερειακού σχήματος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ετικέτες: Αριστερά, Θράκη, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακές Εκλογές