ΟΡΜΑ: Σχετικά με την ανάρτηση καταγγελίας και την μεταξύ μας επικοινωνία

ΟΡΜΑ: Σχετικά με την ανάρτηση καταγγελίας και την μεταξύ μας επικοινωνία

  • ΟΡΜΑ: Σχετικά με την ανάρτηση καταγγελίας και την μεταξύ μας επικοινωνία

Προς το tiken.net
 
Σύντροφοι, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για τη δημοσίευση ενός λιβελογραφήματος στο site σας από τον Α.Ζ. Πρόκειται για κείμενο υβριστικό, διασπαστικό, συκοφαντικό, χωρίς ίχνος πολιτικού διακυβεύματος παρά μόνο αναπαραγωγή της διαλυτικής πρακτικής που επιχειρεί ο Α.Ζ..
 
Θεωρούμε πως δημοσιεύματα τέτοιου επιπέδου όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στο ταξικό κίνημα και στην αναζήτηση της αντικαπιταλιστικής στρατηγικής, αλλά τροφοδοτούν την αποστράτευση και παρέχουν επιχειρήματα στον ταξικό εχθρό. Το tiken.net στα πλαίσια μίας δεοντολογικής πολιτικής διαδικασίας, πριν δημοσιεύσει το οτιδήποτε θα έπρεπε να είχε θέσει το επίμαχο υπ όψη της ΟΡ.Μ.Α. ώστε να υπάρξει δυνατότητα ενδεχόμενης «απάντησης» αντί της αιφνιδιαστικής εμφάνισης ενός λιβέλου.
 
Eπί της προκειμένης αναφοράς του Α.Ζ. διαψεύδουμε ρητά τις υποτιθέμενες «απειλές» που δέχθηκε. Δεν θα μπούμε στη δυσάρεστη παράθεση όλων των πραγματικών περιστατικών γιατί αρνούμαστε να τροφοδοτήσουμε μια κουτσομπολίστικη υποβάθμιση των πολιτικών διαδικασιών που επιδιώκει ο Α.Ζ..
 
Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο τσαπατσούλικο κείμενο που απέρριψε δις η Γραμματεία. Δεν πρόκειται να αναπαράγουμε τα θλιβερά και πρωτοφανή γεγονότα που παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι την ημέρα της Οργανωτικής Ολομέλειας. Δυστυχώς, παρ όλες τις προσπάθειες της Οργάνωσης ο Α.Ζ. δεν κερδήθηκε στις συλλογικές διαδικασίες της εργατικής τάξης, αλλά υπέκυψε στον παραγοντισμό και στον διαλυτισμό. Πρόκειται για μια δυσάρεστη παρεκτροπή των πολιτικών διαδικασιών, μακριά από την κομμουνιστική συντροφικότητα. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία προχωρά στην υλοποίηση ακροδεξιάς επίθεσης, η ΟΡ.Μ.Α. δεν υποκύπτει στα φαινόμενα παραγοντισμού και βεντετισμού. Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση του κεφαλαίου είναι σκληρός, δύσκολος και πρέπει να παραμένει στο δρόμο της Πολιτικής και της Συλλογικής Πάλης.
 
Το tiken.net μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ταξικής αλληλεγγύης ελλήνων και τούρκων εργατών, άσχετα από ποια μεριά των συνόρων βρίσκονται.
 
Ελπίζουμε σε μια συντροφική συνεργασία στον κοινό αγώνα ενάντια στον Καπιταλισμό και τις εθνικιστικές & ρατσιστικές πολιτικές που οργανώνει η αστική τάξη. Σε αυτόν τον αγώνα θα σταθούμε πλάι σας.
 
Αθήνα 13/4/2020
 
Η Γραμματεία της ΟΡ.Μ.Α.


Ετικέτες: ΟΡΜΑ, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, Αριστερά, Αντιφασισμός